Robin ja Frontside Ollie

Mikä tekee hitin, hudin tai meemin? Internetin ihmeellinen maailma on erilaisia ilmiöitä pullollaan. Yhdeksi alkuvuoden hiteistä Suomessa on viimeisen viikon aikana noussut Robinin riemukas Frontside Ollie.

Havaitsin tämän kansallisen  alkuvuoden ilmiömme joitain päiviä sitten, kun Robinin You Tube -videon kuuntelusta kertovia Facebook -päivityksiä alkoi ilmestyä viestivirtaani. Varsinaisesti asian laajuus paljastui minulle tänä aamuna, kun huomasin biisin inhoamisesta ja tykkäämisestä kertovia postauksia syntyneen ystäväpiirissäni lähes kymmenen viimeisen vuorokauden mittaan. Kävinkin tästä valpastuneena katsomassa tilastoja ja toden totta: Frontside Ollieta on tällä hetkellä katseltu You Tubessa 1 204 273 kertaa.

Tämä on suomenkieliselle musiikkivideolle aika paljon, ottaen huomioon myös sen, että video on ladattu 13.1.2012. Videota on kommentoitu 32 102 kertaa (joista 215 on ilmestynyt sinä aikana, kun olen kirjoittanut tätä blogipostausta).

Myös Iltalehti on uutisoinut Robinin yllättävästä suursuosiosta. Ja onpa nuori laulaja törmännyt viiden päivän aikana myös internetin nurjaan puoleen.

Ilmiön kehitystä voi seurata osaltaan Twitterissä hastagilla #frontsideollie. Mielipiteitä puolesta ja vastaan on ilmaistu viestivirrassa tämän päivän aikana toistaiseksi 29 kappaletta.

Hyvin tehty,  Universal Music. Juna kulkee vaan…

Näemmä video nousee niin kovaksi hitiksi, että erilaisia versioita YouTubeen syntyy kuin sieniä sateella. Ainakin nämä on jo 19.1. tehty: nopeutus, hidastus, hitleröinti ja klassistakin klassisempi trololoo. Tälle You Tubekanavalle olen kerännyt tähän mennessä löytämiäni muunnelmia:

Valaistusta meemien maailmaan voi etsiä esimerkiksi  Aleksi Rustholkarhun blogipostauksesta, jossa selvitetään muutamien ilmiöiden syntyhistoriaa.

Mainokset
This entry was published on 2012/01/18 at 22:16. It’s filed under ilmiö, markkinointi, meemi, sosiaalinen media, viraalimarkkinointi and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

2 thoughts on “Robin ja Frontside Ollie

 1. Joku sanoi eilen oivaltavasti, että popin pitää herättää vihaa ja inhoa toimiakseen. Newtonin kolmas laki pätee edelleen: jokaisella voimalla on täysin yhtä suuri, mutta vastakkainen voima. =)

  Frontside-ollien tapauksessa hämmennyin siitä, kuinka nopeasti kappaletta remixattiin (mm. http://www.youtube.com/watch?v=WKMao0WAuR0 ) ja tehtiin huumori-versiot ( – esim. http://www.youtube.com/watch?v=g2PbIU4jHa8 ja http://www.youtube.com/watch?v=9YKUWIsb6S4 )

  Koodaillaan jälleen,
  T: Lauri

  • Olet Lauri ihan oikeassa, nythän tästä on esimerkiksi myös Hevi -versio:

   Uskon, että tässä on Maki Kolehmainen osunut kultasuoneen porukkansa kanssa ja levy myy platinaa, enää tarvitsee miettiä että kuinka nopeasti =)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: