Case Vila – Miten videomuotoiseen rekrytointiin päädyttiin

Tampereen Vila julkaisi Haussa.fi -portaalissa ja http://www.mol.fi –sivustolla työpaikkailmoituksen, jossa ilmoitetaan hakemuksia otettavan vastaan ainoastaan videomuotoisena. Ajatus saattaa kauhistuttaa monia hakijoita, mutta tarkoituksena ei ole tehdä työnhausta vaikeampaa, jopa päinvastoin.

Idea pelkästään videomuotoisten hakemusten vastaanottamisesta tuli Tampereen Stylehunter Oy:n eli Tampereen Vila –liikkeen rekrytoijalta Marja Veijolta. Videomuotoisten hakemusten pyytäminen perustuu tavoitteeseen saada hakemuksista haettavan tehtävän kannalta oleellisia asioita esiin. Vila on lähtenyt jo aiemmin rohkeasti uudistamaan rekrytointiprosessiaan saadakseen oikeat myyjät tehokkaammin hakijoiden seasta seulottua. Heinäkuussa uutisoitiin laajasti, miten Vila rekrytoi myyjiä koe-esiintymisillä Idols -formaatista tuttuun tyyliin.


Vilan ongelmaksi rekrytoinnissa on muodostunut oheisessa yrittäjät.fi -verkkosivuston jutussakin mainittu asia, että asennetta on vaikea löytää hakemuksia lukiessa. Huippumyyjä ei usein osaa tehdä hyvää hakemusta ja hyvä hakemusten kirjoittaja ei osaa välttämättä esiintyä kasvotusten. Luettuani heinäkuussa jutun Vilan ”Idols hauista” otin yhteyttä Marja Veijoon ja pyysin saada esitellä hänelle Haussa.fi –portaalia. Ajattelin tuolloin, että Haussa voisi olla yksi ratkaisu Vilan ongelmiin.

Portaalissa hakijoille suodaan mahdollisuus linkittää profiiliin oma työnhakuvideo, jolloin videomuotoisten hakemuksen vastaanottoa voisi kokeilla hakemusten vastaanottamisen rinnalla ja Vila voisi jopa tutustua itse kiinnostavien hakijoiden videoesittelyihin. Videohakemus on uusi tapa yrittää poistaa aiemmin esitettyjä paperihakemusten ongelmia. Hakemus videolla tuo esiin hakijan esiintymiskyvyt, ja siitä juuri myyjän ammatissa on kyse. Kirjalliset taidot ovat toissijaisia. Tällöin niiden testaaminen hakuvaiheessa hukkaa kaikkien rekrytointiosapuolten aikaa ja huonontaa joidenkin potentiaalisten, kirjallisessa ilmaisussa huonompien, myyjien mahdollisuuksia aivan turhaan. Ilmeisesti Tampereen Vila on ensimmäinen rekrytoija Suomessa, joka ottaa avoimeen paikkaan vastaan vain videomuotoisia hakemuksia. Marja Veijolta voinee saada saada lisätietoa rekrytointitavan onnistumisesta myöhemmin, kun uusi myyjä on palkattu osaksi tiimiä.

Mikäli rekryvideon teko nostaa kylmän hien kasvoille jännityksestä, on syytä muistaa että rekrytointivideon ei tarvitse olla huippuunsa editoitu tekele. Hakijan persoona ja myyntikyvyt punnitaan aivan yhtä hyvin kännykkäkameran avulla tehdyllä tuotoksella. Rekrytointivideon tekoa on opastettu muun muassa JobiJobi -hankkeen blogissa Vilan Haussa -profiiliin voi tutustua tästä (vaatii rekisteröitymisen)
Myyjän työpaikkailmoitus löytyy Haussa -verkkosivulta ja Mol.fi -sivustolta

Mikäli haluat Vilan myyjäksi, mutta et omaa tarvittavia välineitä rekrytointivideon tekoon, Haussan tiimi järjestää videonkuvaussessioita keskiviikkona 12. ja perjantaina 14.10 klo 11 – 12. Voit tulla paikalle markkinoimaan videokameran välityksellä itsesi myyjäksi Vilaan. Saat mukaan esittelyvideosi dvd:llä.

Mainokset
This entry was published on 2011/10/11 at 14:56 and is filed under Uncategorized. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

2 thoughts on “Case Vila – Miten videomuotoiseen rekrytointiin päädyttiin

  1. Hieno avaus Vilalta! Haluaisin nähdä enemmän rohkeita ja erottautuvia rekrytointikampanjoita.

    Yleensä työnhakijoille sanotaan, että hakemuksen pitää nousta esille massasta. Mielestäni työnantajien tulisi aivan yhtä lailla erottautua, kun etsivät työntekijöitä.

    • Maria Rajakallio on said:

      Aivan totta, tynantajien erottautumista nkee viel aika vhn. Tss yksi harvoista esimerkeist Netprofile Finland Oy:lt: http://vimeo.com/22068731 Kamppanja teki vaikutuksen mys siksi, ett kuulin sen taustoista ja tausta-ajatuksista erll luennolla yrityksen toimitusjohtajalta, joka itse esiintyy videolla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: