Chattineuvonta ja blogiosio starttasivat Haussan sivuilla

Olemme viime viikolla aloittaneet Haussa -verkkopalvelun neuvonta- ja ohjauskokeilun chatissa tapahtuvalla työnhaun asiakirjojen kommentoinnilla. Kommentoinnin käytännön työn hoitaa Cimson -koulutuspalvelut. Tällä hetkellä Haussassa on mahdollista saada neuvoa ja apua työhakemuksen tai CV:n tekoon aina torstaisin klo 16 – 17. Neuvonta- ja ohjaus ei rajoitu pelkästään asiakirjojen kommentointiin, vaan lokakuun aikana chattineuvonta laajenee koskemaan nuorille suunnattua työnhaun yleisneuvontaa.  Keräämme pilottiprojektina näistä asioista kokemuksia, joten käykää rohkeasti palvelussa testaamassa profiilin tekoa, chatin käyttöä ja neuvonnan palveluja. Toivomme myös näissä asioissa palautetta ja kehitysideoita. Haussan tavoitteina on etsiä, kokeilla ja löytää uusia tapoja toteuttaa nuorten ohjausta ja neuvontaa verkossa sekä parantaa työmarkkinoiden kohtaamista. Verkkopalvelun tavoitteista ja päämääristä on kirjoitus Tori -lehden Starttiliitteessä sivulla 29. http://torilehti.netpaper.fi/4618

Viime viikolla käynnistimme myös Viikon kasvo -blogin Haussan sivuilla.  Viikoittain vaihtuvat blogistit kertovat kirjoituksissa omia tarinoitaan työelämästä sekä siitä, miten ovat nykyisiin tehtäviinsä päätyneet. Ensimmäisenä viikon kasvona toimii Suvi Latva, tamperelaisten pelialan yritysten Power Up. Suvin kirjoituksen innostamana Haussassa vietetään pelialan teemaviikkoa ja palvelussa käsitellään pelialalle suuntaavaa koulutusta, esitellään pelialan työpaikkoja sekä vieraillaan IGDA -messuilla. Teemaviikot vaihtuvat aina blogistin myötä ja jatkossa tulemme tarkastelemaan lähemmin mm. muusikon, poliitikon ja insinöörin tehtäviä, sekä miten näihin töihin on mahdollista hakeutua. Luonnollisesti julkaisemme sivuillamme sekä Facebook- ja Twitter -profiileissamme myös teemaan sopivia työpaikkailmoituksia.

Toiveita viikon kasvoksi tai Haussan sivuilla käsiteltäviksi asioiksi saa lähettää minulle sähköpostitse osoitteeseen etu.suku(at)ely-keskus.fi. Teemaviikon ohjelmaa, sekä teemoihin liittyviä postauksia projektissamme hoitaa harjoittelijamme, joka on itsekin töitä etsivä nuori. Toivomme tällä lähestymistavalla antavamme nuorelle tilaisuuden tutustua työelämään ja toivottavasti myös löytämään töitä tai opiskelupaikan. Lisäksi pyrimme näin varmistumaan siitä, että käsiteltävät aiheet ovat nuoria kiinnostavia.

Toistaiseksi harjoittelijamme on kahden viikon harjoittelujaksonsa aikana oppinut käyttämään Twitteriä, päivittämään Facebookia tiedotuslähtöisesti, taittamaan ilmoituksia ja kirjoittamaan verkkotekstejä. Jos siis kaipaatte organisaatioonne nuorta alan osaajaa, meillä on pian sellainen valmiiksi koulutettuna.  Toivomme näin omalla pienellä panoksellamme parantavamme nuorisotyöttömyyslukuja.

Mainokset
This entry was published on 2011/10/01 at 13:41. It’s filed under Haussa, Sosiaalinen media rekrytoinnissa and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: