Career Enlightenment ja seitsemän verkkotyönhaun kuolemansyntiä

Törmäsin tällä viikolla mielenkiintoiseen internetsivustoon osoitteessa  http://careerenlightenment.com/. Sivustoa ylläpitää Joshua Waldman ja se on perustettu auttamaan ihmisiä löytämään töitä (ja tietysti myös Joshuaa löytämään asiakkaita) sosiaalisen median avulla.

Career Enlightenment palvelee parhaiten asiantuntijatyötä tekevien ihmisten työnhakua. Sivun annista on eniten hyötyä tilanteissa joissa verkostoituminen ja persoonan myyminen työntekotaitojen ohella on olennaista työpaikkaa etsittäessä. Liityin mielenkiinnosta sivuston postituslistalle ja sain pian sähköpostiini linkin videoon 7 mistakes job seekers make online. Video on Joshuan pitämä koulutus 300:lle insinöörille Esityksessä  oli  muutamia mieleenpainuvia kohtia.

Katsellessani videota yllätyin yleisössä olevien ihmisten ikäjakaumasta. Videon perusteella saa sellaisen kuvan, että Yhdysvalloissa myös lähes 60 -vuotiaat henkilöt käyttävät LinkedInniä työnhaussa. Mikäli Joshuan sanaan on uskominen (videossa ei esitetä lähteitä), 80% työnantajista käyttää USA:ssa LinkedInniä katsomalla sieltä työnhakijoiden tietoja. Vielä yllättävämpää lienee, että 35% työnantajista kertoo peruneensa rekrytoinnin Googlettamalla työnhakijasta löytyneen tiedon vuoksi. Vaikka Suomessa tällainen toiminta onkin kiellettyä, on jälleen kerran hyvä muistuttaa online-olemuksen tärkeydestä. Tämä tarkoittaa lähinnä sitä, että nettiin ei kannata ihan kaikenlaista materiaalia  itsestään tai tuttavistaan päästää leviämään.

Videon varsinainen anti oli työntekijöiden tekemät virheet online -työnhaussa. Joshua listasi näitä seitsemän kappaletta. Joshuan huomiot ja vinkit auttavat LinkedIn –profiilin hallinnassa ja näkyvyydessä, mutta erityisesti viimeinen, seitsemäs virhe – Leaving your online relationships online –  on mielestäni oleellisin kaikista havainnoista. Mikäli päättää lähteä mukaan sosiaalisen median palveluihin parantamaan työllistymismahdollisuuksiaan ja verkostoitumaan, on tärkeää käyttää kaikki verkostot hyödyksi! Joten, kun oman alan kannalta oikeat kontaktit on tiedossa ja osa omaa verkostoa, on jälleen aika ottaa puhelin käteen ja myydä itsensä töihin. Vaikka palvelut osittain suosittelevatkin työtekijöitä työnantajille, on oma aktiivisuus kuitenkin se, millä töitä parhaiten löytää.

Videoon ja Career Enlightenment -sivustoon kannattaa tutustua, jos haluaa saada oppia LinkedInn:in käytöstä sekä parantaa työnhakutaitojaan netissä. Erityisesti suosittelen tutustumaan, mikäli työskentelee aloilla joilla verkostojen merkitys työpaikan kannalta on oleellista.

Mainokset
This entry was published on 2011/09/02 at 19:21 and is filed under Uncategorized. Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: