Sosiaalinen media ja internet työnhaun kanavina

Olin viime perjantaina Taitoprofiilien henkilöstöpäivässä pitämässä esitystä sosiaalisen median hyödyntämisestä työnhaussa ja rekrytoinnissa.  Tältä osin maailma on muuttunut muutamassa vuodessa. Työnhakijan kannalta oleellista onkin osata cv:n ja hakemuksen ohella nyt ainakin etsitä töitä Googlen avulla ja löytää keskeisimpien työpaikkoja välittävien internetsivujen tarjonta.

On kiintoisaa tietää, että työnantajista jo 40% etsii työntekijöitä LinkedIn  -palvelun verkostojensa kautta [1].  Asiantuntija-aloilla verkostojen merkitys rekrytoinnissa korostuu. Rekrytointi ei keskity pelkkään työsuoritteeseen (vaikka eihän asia koskaan ole näin ollutkaan), vaan työnantaja haluaa tietää palkattavasta ”kokonaispaketista” mahdollisimman paljon. Jos työnhakijoista osa jakaa avoimesti nettiprofiilejaan työnantajalle tutustuttavaksi, jää somepalveluissa poissaolollaan loistava kandidaatti helposti jalkoihin. Erityisesti, jos työnhakija sattuu olemaan markkinointi- it- tai tiedotustehtävissä. Näillä aloillahan internet ja sosiaalinen media ovat usein työvälineitä, jotka tulee hallita itsestäänselvyytenä.

Samalla kun työnhakija mainostaa itseään LinkedInissä ja verkostoituu urakehityksen mahdollisuuksien parantamiseksi, myös rekrytoija näkee vaivaa työntekijöiden löytämiseksi. Hesarin mainosten ohella – tai niiden sijaan – on kannattavaa sijoittaa avointen työpaikkojen mainoksia  käytetyimpiin somepalveluihin. Erityisesti Facebookissa tietyin määrein rajatulle joukolle suunnattu työpaikkailmoitusbanneri on suosittu ja kustannustehokas tapa kohdentaa rekrytointia.

Jos sinusta tuntuu, että tarvitset lisää tietoa työnhausta tai rekrytoinnista somessa, saat pikaisen katsauksen alla olevasta esityksestä. Siinä on tiivistettynä ja hieman muokattuna perjantaisen esitykseni keskeisin sisältö.

Lähteet:

[1] Viestintätoimisto Manifesto. Työnantajamielikuva ja sosiaalinen media. 1.6.2011

Taitoprofiilit-18.8.2011-some-rekrytoinnissa

View more presentations from Maria Rajakallio

Mainokset
This entry was published on 2011/08/22 at 11:55. It’s filed under Sosiaalinen media rekrytoinnissa and tagged , , , . Bookmark the permalink. Follow any comments here with the RSS feed for this post.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: